יום שלישי, 29 בנובמבר 2011

טיפים לניהול חתונה מוצלחת - קייטרינג

טיפים לניהול חתונה מוצלחת - קייטרינג


האוכל, הדבר השני שהאורחים ידברו עליו לאחר החתונה, יהיה סוג האוכל והטעם שלו, זה הדבר השני שאנשים זוכרים מהחתונה, הראשן הוא "איך הכלה נראתה", והשני הוא "כמה האוכל היה טעים".

החברה הישראלית, ויש כאלה שיכחישו, לא אוכלים יום שלם כדי לאכול טוב באירוע, מה שאומר שמצופה מחברת הקייטרינג שנבחר לאירוע להכין אוכל אשר לא טועמים כל יום, אוכל שיהיה טעים, ושישביע בו זמנית, חתונה טובה היא חתונה משביעה.



חתונה


טיפ חמישי - קייטרינג

נתחיל בכך שנבדוק שבאמת יש לחברת הקייטרינג שנבחר רקורד מעולה, גם בטעם, עדיף לקחת חברת קייטרינג שנכחנו באירוע שבו הוגש אוכל שלהם, ואכן נהננו ממנו, אך בל נשכח שיש לחברת הקייטרינג עוד תפריט אוכל להציע, ולאו דווקא אותם פריטים שאכלנו באותו אירוע.

אפשרויות הבחירה בקייטרינג

כאשר אנו מתחתנים, נרצה שהחתונה תהיה הטובה ביותר, מעל ומעבר לכל חתונה שהאורחים היו בה, ושאנחנו היינו בה, ולכן נרצה שהאוכל יהיה שונה בסוגו, אך עדיין טעים, השאלה היא האם נבחר בקייטרינג חיצוני, או שנבחר בקייטרינג אשר האולם מציע לנו, בשני המקרים אנו צריכים להיות בטוחים שכן האוכל טוב, הנה מעט חסרונות ויתרונות על כך אחת מהאופציות:


  • קייטרינג חיצוני: במידה ונבחר בקייטרינג חיצוני, המחירים יכולים לצנוח מעט, אך במצב כזה נצטרך אנחנו להביא את המלצרים מחברת כוח אדם כלשהי, מאחר ולא כל חברות הקייטרינג מחזיקות צי של מלצרים, כמו כן תיאום חברת הקייטרינג עם האולם שאנו בוחרים בו לא תמיד יהיה מוצלח, מאחר והאולם לא יאשר חברת קייטרינג חיצונית, אלא רק את הקייטרינג שהוא מציע, ושיהיה כלול במחיר האולם כולו.
    בנוסף לכך, מאחר ואין הקייטרינג מציע מספר רב של מלצרים, בצורה זו ההגשה תהיה בצורת בופה, ולא בצורת הגשה אישית, לא כל חתונה תשמח להתהדר בכך, ותעדיף הגשה אישית.

  • קייטרינג של האולם: הקייטרינג של האולם לרוב יהיה באיכותו טוב ברמה ניכרת מהרבה קייטרינג חיצוניים, מאחר והם עובדים על ביקורות יומיות, ואף דו ותלת יומיות של האורחים, ולכן האוכל שלהם משתפר מהגשה להגשה, אולם האירועים יציע קייטרינג יהיה מתואם עם כל הגורמים האחרים, התאורה, התקליטן, המנות יצאו בלי מחשבה שנייה, כמו שעון שמתואם עם כל הגורמים האחרים, האוכל יוגש בהפסקות של המוזיקה, או תוך כדי המוזיקה, הכל תלוי בניסיון העשיר של האולם שידע בדיוק מתי להגיש את האוכל, במידה ונרצה לחכות מעט, ללא כל בעיה נדבר עם המנהל של האולם שאחראי גם על הקייטרינג, ונבקש ממנו להשהות לרגע את הגשת האוכל.

מה כלול בקייטרינג

יש לוודא מה הקייטרינג כולל, במידה ומדובר אכן בחתונה, לרוב נרצה בופה בהתחלה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה שנייה, וקינוח.
אמנם מספר רב זה של מנות איננו חייב להיות כלול, וניתן לוותר על מנת קינוח במידה ואנו יודעים שאין האירוע הולך להימשך זמן רב, אך בחתונה רגילה, בהחלט נרצה שכל המנות הללו יופיעו בתפריט, ולכן זה חשוב לוודא זאת.
נוודא מה סוגי המנות הראשונות שיוצעו, אין חייבים להכריח את האורח מה לאכול, ונבחר מתוך 2-4 סוגים של מנות ראשונות לדוגמא, אשר יוצעו לאורח (במידה וזו הגשה אישית), ובכך כל אורח יבחר את האוכל שטוב לו, סביר להניח שנגזים מעט בבחירה במנה כלשהי שיכול להיות שלא תהיה פופולארית באותו רגע, ולכן חשוב לסכם על מספר מנות קבוע מראש, על מנת שלא נחרוג ממנו, וניאלץ לשלם יותר לאחר מכן (אולמות לרוב יציעו עודפים למרות שלא יהיה כלול במחיר, ואחר מכן יגבו תשלום רב יותר מאחר שהי צריכים להכינו שלא מבעוד מועד).

במידה ומדובר בקייטרינג חיצוני, נוודא מהםסוגי השתייה המוצעים לחתונה, אין מדובר אך ורק על שתייה חריפה, אלא גם על שתייה קלה, נוודא כי הקייטרינג יספק לנו את כולם, במידה ולא, נבחן אופציית המשקאות מול האולם, או בהבאה פרטית ובכך נחסוך מעט כסף בהוצאה מסוג זה.


המשך הטיפים באתר TVV ובבלוג הזה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה